Bekende namen in beeld voor remake Akira

Robert Pattinson, Andrew Garfield en James McAvoy zijn favorieten voor de hoofdrol in Akira. De speelfilm is gebaseerd op de gelijknamige Japanse stripreeks.

Robert Pattinson, Andrew Garfield en James McAvoy zijn favorieten voor de hoofdrol in Akira. De speelfilm is gebaseerd op de gelijknamige Japanse mangastripreeks uit de jaren tachtig. De drie acteurs zijn in de race voor de hoofdrol van motorbendelid Tetsuo Shima, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Tetsuo is een jongen met enorme psychische krachten in het Tokyo van 2019. Hij wordt door de Japanse overheid in quarantaine geplaatst, waarna er lustig op hem wordt geëxperimenteerd. Zijn bendeleden, onder leiding van Shôtarô Kaneda, willen hem bevrijden. Voor de rol van Kaneda zijn onder anderen Michael Fassbender, Chris Pine, Justin Timberlake and Joaquin Phoenix in de race.

Zac Efron werd vorig jaar al benaderd voor de rol van Kaneda, maar lijkt te zijn gepasseerd. Morgan Freeman werd getipt voor de rol van de dictatoriale generaal Shikishima, maar hij heeft nog niet getekend. Ook andere castleden zijn nog onbekend.

Akira werd in 1998 al bewerkt tot de gelijknamige animatiefilm van Katsuhiro Ôtomo, die ook de strips tekende. De speelfilm bestaat uit twee delen, waarvan het eerste deel gepland staat voor 2013.

[Novum]