Beyoncé gaf Gadhafi-geld aan goed doel

Beyoncé heeft het geld dat ze ontving voor een optreden voor de familie Ghadafi weggegeven. Ze zegt het bedrag vorig jaar al te hebben geschonken aan fondsen.

(Novum/AP) – Beyoncé heeft het geld dat ze ontving voor een optreden voor de familie Gadhafi weggegeven. Volgens de zangeres heeft ze het bedrag al ruim een jaar geleden geschonken aan fondsen ten bate van het vorig jaar door een aardbeving getroffen Haïti.

Een groot aantal artiesten heeft de afgelopen jaren opgetreden voor de familie van de Libische dictator. Zij ontvingen daar enorme sommen geld voor. Zo mocht Nelly Furtado een miljoen dollar bijschrijven op haar bankrekening.

Sinds betogingen tegen het regime van Gadhafi met harde hand de kop worden ingedrukt, neemt de mediadruk op de artiesten toe. Zij zouden hun Gadhafi-geld moeten doneren aan goede doelen. Furtado liet eerder deze week weten dat zij haar miljoen gaat schenken aan een goed doel.

Ook Mariah Carey en Usher ontvingen aanzienlijke bedragen voor optredens voor de familie Gadhafi. Hun Libische dollars staan voor zover bekend nog veilig op hun rekening.

[Novum]