Bill Murray speelt overspelige Roosevelt

Bill Murray gaat de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt spelen. De film gaat over een liefdesrelatie die de president heeft met een verre achternicht.

Bill Murray gaat de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt spelen in een filmbewerking van het Britse hoorspel Hyde Park On the Hudson. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine.

De film gaat over de mogelijke liefdesrelatie die de president onderhoudt met zijn verre familielid Margaret Stuckley. Ze was een vertrouwelinge van de president, maar er werd gefluisterd dat de twee verliefd waren. FDR, zoals de president ook wel wordt genoemd, stond bekend als een schuinsmarcheerder. Hij was president van de Verenigde Staten tussen 1933 en 1945 en was het boegbeeld van het land tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De film speelt zich af in een weekend in juni van 1939. De Britse Koning George VI, de stotteraar uit The King’s Speech, en zijn vrouw Elizabeth bezoeken Roosevelt in zijn buitenhuis in de Amerikaanse staat New York om over de naderende wereldoorlog te praten. Op de achtergrond speelt de affaire van de president en zijn verre achternicht.

De film wordt geregisseerd door Roger Michell, die vorig jaar de komedie Morning Glory maakte met Rachel McAdams en Harrison Ford. De opnames van de film beginnen in juli.

[Novum]