Chris Rock maakt zich op voor Broadwaydebuut

Chris Rock bereidt zich voor op zijn Broadwaydebuut. “Ik wil mijn publiek iets grappigs of iets goeds geven, dat kan een film zijn, maar ook een toneelstuk.”

(Novum/AP) – Chris Rock bereidt zich voor op zijn eerste stappen op Broadway. De 46-jarige acteur is vanaf volgende week dinsdag te zien in het toneelstuk The Motherf—– With the Hat. “Ik wil mijn publiek iets grappigs of iets goeds geven, dat kan alles zijn. Het kan om een film maar net zo goed om een toneelstuk gaan.”

The Motherf—– With the Hat gaat over een man die voorwaardelijk vrij is en clean probeert te blijven. Zijn wispelturige vriendin, die alles behalve nuchter is, maakt het de man niet makkelijk. Rock probeert de man op het rechte pad te houden. “Het is eerlijk gezegd het beste wat ik het afgelopen jaar onder ogen heb gekregen”, vertelt Rock over het verhaal. “Het is beter dan elk script, elk boek, beter dan al het andere.”

Rock, die ook stand-upcomedian is, vindt het belangrijk dat The Motherf—– With the Hat zich in het heden afspeelt. “De ergste woorden die een zwarte acteur kunnen horen zijn ‘historisch stuk’. Als acteur lig ik niet echt wakker van alles wat er voor de Jackson 5 is gebeurd.”

De acteur, bekend van films als Dogma en Grown Ups, is niet de eerste die overstapt van het witte doek naar Broadway. Collega-grappenmakers als Robin Williams en Ben Stiller gingen Rock voor. “Mensen willen gewoon werken”, verklaart Rock. “Als je wil acteren in iets met een beetje inhoudt en je bent geen 19, wordt het moeilijk.”

Rock is al aardig gewend aan zijn leven als theateracteur. Hij heeft eindelijk een beetje regelmaat en brengt zijn kinderen elke dag naar school. De meiden, 9 en 6 jaar oud, zijn iets te jong voor The Motherf—– With the Hat. “Als het goed loopt, zou ik zeker af en toe in een toneelstuk willen spelen. Mocht ik nog eens op Broadway staan, is het stuk alleen misschien iets geschikter voor kinderen.”

[Novum]