Dolly Dot Esther ondergaat weer hersenoperatie

Dolly Dot Esther Oosterbeek wordt woensdag wederom geopereerd aan haar hersenen. De 51-jarige werd zes jaar geleden getroffen door een hersenbloeding.

Dolly Dot Esther Oosterbeek wordt woensdag wederom geopereerd aan haar hersenen. De 51-jarige visagiste en ex-zangeres werd zes jaar geleden getroffen door een hersenbloeding. Een tweede bloeding dreigde volgens Oosterbeek. “Ik had er geen halfjaar meer mee door moeten lopen.”

“Een paar maanden geleden, tijdens een controle, werd een kleine lekkage bij het eerste aneurysma gezien”, legt Oosterbeek uit in De Telegraaf. “De artsen zeiden dat ik er oud mee kon worden, maar ik vertrouwde het niet en liet extra onderzoek doen.” Oosterbeek is blij dat ze naar haar ‘innerlijke stem’ heeft geluisterd. “Na een second opinion, die ik een paar weken geleden heb laten doen, bleek mijn intuïtie te kloppen: het was weer mis. En flink ook.”

Meteen werd een operatie gepland, Oosterbeek gaat woensdag onder het mes in Brussel. “Een Belgische professor constateerde dat een tweede aneurysma dreigt en dat ik niet lang moest wachten met een operatie.” De Dolly Dot, die na haar zangcarrière als visagiste aan de slag ging, heeft vertrouwen in de ingreep. “In feite is het een routineklus. Als alles goed gaat, word ik met een dag of drie, vier ontslagen uit het ziekenhuis.”

Oosterbeek werd in 2005 tijdens het waterskiën getroffen door een hersenbloeding. Na een vier uur durende operatie in Amsterdam wist een gespecialiseerd medisch team de gesprongen ader te dichten. Al snel bleken nog twee slagaderlijke bloedingen te zijn ontstaan. Artsen waren sceptisch over de toestand van de Dolly Dot en vreesden voor haar leven.

“Het had vreselijk fout kunnen gaan”, vertelt Oosterbeek over de dreigende bloeding. “Dan was het nog maar de vraag geweest of ik er net zo goed uit zou zijn gekomen als de vorige keer.” Ondanks de schrik blijft de Dolly Dot positief denken. “Ik heb geen enkele reden om te doemdenken, dus dat doe ik dan ook vooral niet.”

[Novum]