Floortje Dessing stelt werk boven de liefde

Floortje Dessing twijfelt er sterk aan of ze zich ooit nog zal settelen. De 40-jarige presentatrice zag vorig jaar haar relatie na tweeënhalf jaar stranden.

Floortje Dessing twijfelt er sterk aan of ze zich ooit nog zal settelen. De 40-jarige presentatrice, die vorig jaar haar relatie na tweeënhalf jaar zag stranden, wil haar baan niet opgeven voor de liefde.

“Ik betwijfel of ik me nog ga settelen”, zegt Dessing, die een reisprogramma presenteert voor BNN, in een interview met Flair. “In ieder geval niet op de manier waarop anderen dat doen.” De presentatrice is voor haar werk ongeveer de helft van het jaar onderweg, en dat bleek te veel voor haar Italiaanse ex-vriend. “Uiteindelijk wilde hij veel meer tijd samen doorbrengen”, vertelt ze. “Ik merkte dat hij het niet volhield.”

Hoewel Floortje naar eigen zeggen investeerde in haar relatie, wilde ze haar baan niet opzeggen. “Het leukste werk van de wereld opgeven? Nee. Daar zou ik geen vrolijker mens van worden.” Dessing, die onlangs haar woonboot verkocht en nu ‘uit de koffer’ leeft, is tevreden met haar huidige leven. “Ik vind het wel even goed zo”, stelt ze. “Ik weet zeker dat ik ooit tegen iemand aanloop die net zo leeft als ik.”

De presentatrice denkt dat kinderen niet meer voor haar zijn weggelegd. “Dat zie ik niet meer gebeuren. Ik ben dol op mijn neefjes en nichtjes, maar zie ook dat kinderen behoefte hebben aan twee dingen: regelmaat en rust”, vertelt Floortje. “En als ik ze iets niet kan bieden, is het dat.”

[Novum]