Jodie Foster wil sciencefictionfilm maken

Jodie Foster wil een sciencefictionfilm maken. De actrice en regisseur heeft tegenover de Los Angeles Times onthuld dat dat haar volgende regieproject wordt.

Jodie Foster wil een sciencefictionthriller maken. De 48-jarige actrice en regisseur heeft tegenover de Amerikaanse krant Los Angeles Times onthuld dat dat haar volgende regieproject wordt.

Foster regisseerde meerdere films, maar kwam tot nu toe niet verder dan het genre drama. Sciencefiction is een genre waar zij haar tanden in wil zetten, hoewel het nog wel enige zal duren voordat we het resultaat kunnen bewonderen. “Het is nog lang niet klaar”, zegt Foster. “Het moet niet slechts iets worden als, ‘er is een slechterik of een monster’. Er moeten veel meer elementen inzitten.”

Sciencefiction is geen onbekend terrein voor Foster als actrice. In 1997 speelde ze de hoofdrol in Contact, waarin haar personage contact probeert te leggen met buitenaards leven. Later dit jaar begint ze aan de opnamen van de volgend jaar te verschijnen sciencefictionfilm Elysium.

[Novum]