Kevin Costner wordt stiefvader Superman

Kevin Costner heeft een rol weten te bemachtigen in de film Superman: Man of Steel. Costner speelt Jonathan Kent, de stiefvader van Clark Kent.

Kevin Costner heeft een rol weten te bemachtigen in de film Superman: Man of Steel. Costner speelt Jonathan Kent, de stiefvader van Clark Kent, het alter ego van Superman. Dat heeft filmstudio Warner Bros laten weten aan entertainmentsite The Hollywood Reporter.

“Jonathan Kent is het enige vaderfiguur dat Clark Kent ooit heeft gehad. Jonathan is de man die Clark geholpen heeft te begrijpen wat hij als Superman in deze wereld moet doen”, legt Zack Snyder uit. De regisseur is blij met de komst van Costner. “Kevin zal de stille kracht van deze man die de grootste superheld opvoedde, goed over kunnen brengen.”

In eerdere Superman-films en in de strips sterft Jonathan Kent. Of Costners versie van de stiefvader het eind van Superman: Man of Steel haalt, houden filmstudio Warner Bros en de producenten geheim. Begin deze maand werd bekendgemaakt dat Diane Lane de stiefmoeder van de superheld speelt. De Brit Henry Cavill kruipt in de huid van Superman.

Costner was vorig jaar te zien in de film The Company of Men. In het drama speelde hij met Ben Affleck en Tommy Lee Jones. De 56-jarige acteur heeft twee Oscars op zak, in 1991 viel hij twee keer in de prijzen voor Dances with Wolves. Costner werd uitgeroepen tot beste regisseur en Dances with Wolves werd uitgeroepen tot beste film.

Superman: Man of Steel moet eind volgend jaar in de bioscopen draaien.

[Novum]