Lindsay Lohan wil juwelier aanklagen

Lindsay Lohan is van plan de juwelier aan te klagen die haar beschuldigt van diefstal. De winkel verkocht beelden waarop te zien is hoe ze een ketting meeneemt.

Lindsay Lohan is van plan een rechtszaak aan te spannen tegen de juwelier die haar beschuldigt van diefstal. De 24-jarige actrice vindt dat de winkel de bewakingsbeelden, waarop is te zien hoe ze een ketting past en niet meer afdoet, niet had mogen verkopen.

Lohan heeft nooit toestemming gegeven aan de juwelier om de video te gebruiken, onthult een bron aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. De zaak zou de beelden verkocht hebben aan het Amerikaanse persbureau Associated Press voor ruim veertigduizend dollar. AP kwam vervolgens tot een akkoord met het programma Entertainment Tonight. Zij kregen de exclusieve rechten om het filmpje een week lang uit te zenden. Dinsdag worden de beelden voor het eerst vertoond.

De beschuldigde actrice zat dinsdag met haar advocaten om de tafel om de situatie te bespreken. Het is niet bekend wanneer Lohan van plan is om de aanklacht in te dienen. “De vraag naar de beelden was overweldigend”, legt de woordvoerder van de juwelier uit. “Het was nodig om de video uit te brengen.”

Lohan wordt door de juwelier beschuldigd van het stelen van een ketting ter waarde van 2500 dollar. Ze heeft dit altijd ontkend en beweert dat ze het sieraad geleend had.

[Novum]