Manuel Venderbos voorzichtiger te werk na burn-out

EO-presentator Manuel Venderbos doet het rustiger aan sinds hij werd getroffen door een zware burn-out. “Ik probeer dingen anders te doen”, zegt hij in Spits.

EO-presentator Manuel Venderbos doet het wat rustiger aan sinds hij werd getroffen door een zware burn-out. “Ik probeer dingen anders te doen, al is het nog steeds moeilijk om ‘nee’ te zeggen tegen leuke dingen”, zegt hij in Spits.

Venderbos onthulde onlangs dat hij maandenlang thuis zat met een burn-out. Met frustratie moest hij een aantal presentatieklussen laten schieten. “Als jij normaal gesproken degene bent die de doelpunten maakt, maar je zit met een blessure langs de kant en iemand anders maakt opeens de doelpunten, dan is dat niet leuk”, legt hij uit.

De 34-jarige presentator is inmiddels weer aan het werk en heeft zijn werkschema teruggebracht van zes naar drie draaidagen van twaalf of veertien uur per week. “Dat zijn nog steeds lange dagen, maar ik maak wekelijks wel een normaal aantal uren en dat gaat goed. Ik ben daar blij mee.”

[Novum]