Neil Diamond en Alice Cooper in Hall of Fame

Neil Diamond, Alice Cooper en Tom Waits zijn maandag opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Ook Dr. John, Leon Russell en Darlene Love kregen een plekje.

(Novum/AP) – Neil Diamond, Alice Cooper en Tom Waits zijn maandag opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Ook de pianisten Dr. John en Leon Russell en zangeres Darlene Love kregen een plekje in het muziekmuseum.

Cooper accepteerde zijn plaats in de Hall of Fame met een gele boa constrictor om zijn nek. “We zijn altijd een hardrockband geweest”, zei Cooper, die ook een shirt met nepbloedvlekken droeg. “We willen het iets anders aankleden.”

Diamond was iets minder gevat. De 70-jarige zanger had last van een jetlag omdat hij 25 uur had gereisd om de ceremonie bij te wonen. Diamond moest uit Australië komen, waar hij momenteel op tournee is. Dinsdag vliegt de zanger, bekend van nummers als Sweet Caroline en Solitary Man, weer terug.

Waits vroeg zich af of hij een kleinere versie van zijn trofee kan krijgen. “Voor als ik iemand hoor zeggen: doe die handboeien af, hij is een Hall of Famer.” De 61-jarige zanger en componist noemde liedjes ‘erg interessante dingen om te doen met lucht’.

“Ze zeggen dat ik geen hits heb gescoord en moeilijk ben om mee te werken”, zei Waits, die nummers voor Bruce Springsteen, Rod Stewart en Johnny Cash componeerde. “En ze zeggen dat alsof het iets slechts is.”

[Novum]