Schwarzenegger wordt The Governator in tekenfilmserie

Arnold Schwarzenegger gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe tekenfilmserie The Governator. Hij verleent zijn uiterlijk en stem aan het hoofdpersonage.

Arnold Schwarzenegger gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe tekenfilmserie The Governator. De oud-gouverneur verleent zijn uiterlijk en stem aan het hoofdpersonage van de tekenfilm. Dat zegt de acteur in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly.

“Toen ik in 2003 gouverneur werd noemde iedereen mij The Governator, dat vond ik zo cool”, zegt de 63-jarige Schwarzenegger. De term verwijst naar zijn film The Terminator. Naast de tekenfilm zijn er plannen voor stripboeken en films over The Governator.

“In de tekenfilm komt alles samen: the Terminator, het bodybuilden, True Lies.” De tekenfilm en het stripboek wordt gemaakt door Stan Lee, een van de bedenkers van Spider-Man. “We gebruiken persoonlijke elementen uit het leven van Schwarzenegger voor de tekenfilm, zoals zijn vrouw en kinderen en het feit dat hij gouverneur was”, laat Lee weten.

Schwarzenegger was in de jaren tachtig en negentig een van de grootste actiehelden van het witte doek. Hij beleefde zijn grootste succes met de twee Terminator-films. Schwarzenegger trok zich in 2003 terug uit Hollywood om aan de slag te gaan als gouverneur van de staat Californië. In februari van dit jaar kondigde hij aan zijn comeback te willen maken op het witte doek.

Wanneer de tekenfilmserie te zien is en op welke zender, is nog onbekend. De plannen worden maandag officieel bekendgemaakt tijdens een filmbeurs in Cannes.

[Novum]