Suge Knight laat rechtszaak tegen Kanye West varen

Kanye West is na bijna zes jaar af van een rechtszaak die muziekproducent Suge Knight tegen hem aanspande. Knight heeft de zaak laten varen.

(Novum/AP) – Kanye West is na bijna zes jaar af van een rechtszaak die muziekproducent Suge Knight tegen hem had aangespannen. Knight heeft de zaak laten varen. De partijen hebben overeenstemming bereikt over de verdeling van de proceskosten.

Marion ‘Suge’ Knight, medeoprichter van het platenlabel Death Row, klaagde West aan na een schietpartij op een feestje in 2005. De producent werd in zijn been geschoten tijdens de fuif die georganiseerd werd door West. Volgens Knight was de beveiliging niet op orde en was West daarvoor verantwoordelijk. De producent wilde onder meer zijn ziekenhuiskosten verhalen op de rapper.

Een rechter vond begin november dat er te weinig bewijs is, waardoor er geen rechtszaak zou komen. De schutter is nooit gevonden en volgens de rechter had West vooraf niet kunnen voorzien dat er op zijn feest geschoten zou worden. Knight ging in beroep tegen het besluit van de rechter, maar legt zich nu toch bij de uitspraak neer.

[Novum]