Wyclef Jean heeft geen idee over schutter

Wyclef Jean weet niet waarom of door wie hij is beschoten in Haïti. De 41-jarige werd geraakt in zijn hand. Hij hield lichte verwondingen over aan het incident.

(Novum/AP) – Wyclef Jean weet niet waarom hij zaterdag onder vuur is genomen in Haïti. De 41-jarige artiest werd geraakt in zijn hand. “Ik hoorde boem, boem, boem en staarde naar mijn hand”, vertelt Jean. Hij hield naar eigen zeggen slechts schrammen over aan het incident.

Jean weet ook niet of de kogels voor hem waren bedoeld. De artiest, die bekend werd als lid van The Fugees, heeft nog niet met de politie gesproken. “Hij zal hoe dan ook met ons moeten praten”, reageert een politiewoordvoerder.

Een bekende van Jean weet precies waarom de artiest onder vuur werd genomen. “Het is duidelijk dat tegenstanders van de progressieve veranderingen in Haïti achter de schietpartij zitten”, beweert muziekmanager Jimmy Rosemond. Geruchten dat Jean niet is geraakt door een kogel, maar dat zijn verwondingen zijn veroorzaakt door glasscherven, spreekt de artiest tegen.

Jean is in Haïti om zijn vriend Michel ‘Sweet Micky’ Martelly te steunen in de race naar het presidentschap. Jean deed zelf een gooi naar die baan, maar kwam niet in aanmerking omdat hij de laatste jaren niet meer in Haïti woont. De artiest bezocht een privékliniek na de schietpartij en ging een paar uur later gewoon stemmen.

[Novum]