‘Amy Winehouse leefde nog bij vondst’

Amy Winehouse leefde nog toen de hulpdiensten haar zaterdagmiddag vonden in haar woning in Londen. De zangeres zou nog ’tekenen van leven’ hebben vertoond.

(Novum/AP) – Amy Winehouse leefde nog toen de hulpdiensten haar zaterdagmiddag vonden in haar woning in Londen. Bronnen melden de Amerikaanse entertainmentsite TMZ dat de zangeres nog ’tekenen van leven’ vertoonde, maar dat ze overleed voordat ze haar konden helpen.

De politie liet zaterdag weten dat Winehouse al dood was toen ze bij de woning arriveerden. Ze werd om 15.54 uur gevonden. De doodsoorzaak is nog altijd onbekend. Veel Britse media gaan uit van een overdosis, maar de politie wil daar nog niet op ingaan. Volgens ingewijden wijst het daar wel op, zo vertellen zij aan TMZ. Naar verluidt wordt zondag of maandag autopsie verricht op het lichaam van de zangeres.

Ondertussen blijven de reacties op het overlijden van de ster binnenstromen. Producer Mark Ronson, die veel met Winehouse samenwerkte, laat verslagen weten dat Winehouse ‘als een zus voor hem was.’ “Ze was mijn soulmate. Dit is een van de meest trieste dagen van mijn leven”, zegt hij op Twitter.

Ook Universal, de platenmaatschappij van Winehouse, reageert geschokt op haar dood. “Wij zijn diep bedroefd door het plotselinge verlies van zo’n begaafd muzikant, artiest en vriend. Onze gedachten gaan in deze moeilijke tijd uit naar Amy’s familie, haar vrienden en fans.”

[Novum]