‘Beatles-reünie op Olympische Spelen’

De organisatie van de Olympische Zomerspelen in Londen werken aan een reünie van de Beatles. De laatste twee nog levende leden zouden samen gaan optreden.

De organisatie van de Olympische Zomerspelen in Londen werkt aan een reünie van de Beatles. Er zijn plannen om tijdens het sportevenement, dat volgende zomer plaatsvindt, de laatste twee nog levende leden Paul McCartney en Ringo Starr op een podium zetten, meldt de Britse boulevardkrant The Sun maandag.

De overige twee Beatles, George Harrison en John Lennon, zouden worden vertegenwoordigd door hun kinderen, zegt een insider. “The Beatles zijn geliefd over de hele wereld dus het is niet ondenkbaar dat zij aanwezig zijn tijdens de Spelen”, aldus de bron.

Paul McCartney houdt voorlopig nog een slag om de arm, maar ontkent niet dat hij komt. “Ik heb gehoord dat er geruchten zijn dat ik kom optreden. En ik heb ook gehoord dat er plannen zijn om onze muziek te spelen”, hintte de legendarische muzikant in een Amerikaanse televisieshow.

The Beatles waren een van de invloedrijkste en succesvolste bands van de vorige eeuw. In 1970 ging de band uit elkaar. Na de breuk werd nog geprobeerd de vier weer bij elkaar te brengen, maar na de dood van Lennon in 1974 was het definitief over met The Beatles. Harrison overleed in 2001.

[Novum]