Ben Saunders laat gehandicapten in de kou staan

Ben Saunders geeft niemand voorkeursbehandelingen. De zanger kan regelmatig pissig worden van de extra aandacht die voor gehandicapten wordt gevraagd.

Ben Saunders geeft niemand voorkeursbehandelingen. De zanger kan regelmatig pissig worden van de extra aandacht die voor gehandicapten wordt gevraagd. Naar eigen zeggen hoeft hij niet zo nodig de ‘goede Ben’ uit te hangen.

“Moet ik dan elke gehandicapte knuffelen? Alleen omdat iemand in een rolstoel zit?”, vraagt Ben zich af in Grazia. De zanger zegt er zelfs boos van te worden. “Er wordt vaak extra aandacht voor ze gevraagd. Maar de andere kinderen dan. Daar zit toch geen verschil tussen? Soms kan ik daar wel pissig om worden.”

De 27-jarige talentenjachtwinnaar zegt veel verzoekjes te krijgen van ongeneeslijk zieken of gehandicapten. Maar volgens hem hebben ze helemaal niets aan hem. “Dan schrijven ze of ik bij hen thuis kan komen”, vertelt hij. “Dan antwoord ik dat ik dat niet ga doen, omdat ik hem toch niet beter kan maken.”

Ook het idee om hen een lichtpuntje te geven, gaat voor Ben al te ver. “Wat kopen ze voor mijn glimlach? Hun gezondheid krijgen ze er niet mee terug. En ik heb er niet zo’n behoefte aan om mijn kop te laten zien en de ‘goede Ben’ uit te hangen.”

[Novum]