Bette Midler stapt uit Phil Spector-film

Bette Midler is niet op de filmset verschenen van de tv-film over het leven van muziekproducent Phil Spector. De 65-jarige actrice zou met een hernia kampen.

Bette Midler is niet op de filmset verschenen van de televisiefilm over het leven van muziekproducent Phil Spector. Volgens de Amerikaanse filmsite Deadline is de 65-jarige actrice uit het project gestapt omdat ze kampt met een hernia.

De excentrieke Spector in de film van de Amerikaanse betaalzender HBO wordt gespeeld door Al Pacino. Spector, die in de jaren zeventig bekend werd met zijn ‘wall of sound’, zit momenteel een gevangenisstraf uit van negentien jaar voor de moord op actrice Lana Clarkson in 2003. De film gaat over de band die Spector heeft met zijn advocaat.

David Mamet, de scenarist en regisseur van de nog titelloze film, heeft zijn crew al ingelicht over de afwezigheid van de actrice en zangeres. De producenten zijn op zoek naar een vervangster voor Midler die in de film de advocate van Spector, Linda Kenney Baden, zou spelen.

Midler twitterde eind juni nog veel plezier te hebben met Pacino tijdens de voorbereidingen voor de film. “Hij gaf me net zijn favoriete haarband.” De film moet volgend jaar op HBO te zien zijn.

[Novum]