Bijna vijftig inzendingen Nationaal Songfestival

Het Nationaal Songfestival heeft na drie weken bijna vijftig inzendingen ontvangen. Iedereen kan tot 30 september een idee deponeren in een grote koffer.

Het Nationaal Songfestival heeft na drie weken bijna vijftig inzendingen ontvangen. Iedereen kan zijn of haar idee deponeren in een grote koffer die tot 30 september openstaat.

De TROS besloot het na Sieneke en de 3JS helemaal anders te doen. Naast het TROS-gebouw in Hilversum staat sinds 6 juli een koffer waar componisten, zangers en zangeressen hun inzending kunnen achterlaten. “Het ligt helemaal open dus bekend en onbekend Nederland mag meedoen. We willen zoveel mogelijk inzendingen en we verwachten ook nog behoorlijk wat”, vertelt een woordvoerster van de TROS.

De omroep laat het aan artiesten zelf over om bekend te maken dat zij meedoen aan de wedstrijd. “Er is telefonisch contact geweest met verschillende bekende Nederlandse artiesten. Om wie het gaat maken wij nog niet bekend.” In oktober gaat een commissie zes of zeven acts selecteren voor het Nationaal Songfestival, waarna ook het Nederlands publiek mag stemmen.

De kans bestaat dat er dit jaar een buitenlandse act Nederland gaat vertegenwoordigen. “Ook buitenlanders hebben interesse getoond. Alleen is het voor hen moeilijker om hun inzending ook daadwerkelijk in de koffer te doen. Dan moeten ze bijvoorbeeld een kennis in Nederland inschakelen.”

De 3JS stonden het afgelopen jaar op het podium van het Eurovisie Songfestival. De Volendammers kwamen in de halve finale met 13 punten niet verder dan de laatste plaats. De finale van het Eurovisie Songfestival 2012 vindt 26 mei plaats in Azerbeidzjan.

[Novum]