Carey Mulligan ziet op tegen The Great Gatsby

Carey Mulligan is doodsbang voor de opnamen van The Great Gatsby. Regisseur Baz Luhrmann heeft de Britse actrice in november al gecast voor de film.

Carey Mulligan is doodsbang voor de opnamen van The Great Gatsby. Regisseur Baz Luhrmann heeft de Britse actrice in november al gecast voor de film, daarna hebben onder anderen Leonardo DiCaprio en Tobey Maguire getekend. “Meer tijd voor mij dus om helemaal gek te worden terwijl ik alleen thuis zit”, zegt Mulligan tegen het Britse filmtijdschrift Empire.

De 26-jarige actrice speelt Daisy Buchanan in de verfilming van de beroemde Amerikaanse roman van F. Scott Fitzgerald uit 1925. De getrouwde Daisy wordt verliefd op Jay Gatsby, gespeeld door DiCaprio. Haar man Tom, een rol van Maguire, is op zijn beurt ook een schuinsmarcheerder. Het boek werd in 1974 verfilmd met Robert Redford en Mia Farrow in de hoofdrollen.

Luhrmann filmt The Great Gatsby in 3D. De actrice heeft stapels huiswerk meegekregen van de Australische regisseur om een beeld te krijgen van de jaren twintig. De regisseur gaf zijn spelers ook iPods met filmpjes, muziek en achtergrondinformatie. “En we moeten zes boeken van hem lezen.”

Ondanks de zenuwen heeft Mulligan zin in de opnamen. “Ik kan niet wachten om met de film te beginnen.” De acteurs beginnen in augustus met de repetities voor de film en in september beginnen de opnamen. The Great Gatsby draait volgend jaar winter in de bioscopen.

[Novum]