Chris Evans twijfelde over Captain America

Chris Evans twijfelde over zijn rol in superheldenfilm Captain America. “Ik was niet honderd procent overtuigd dat ik een gigantische filmster wilde worden.”

Chris Evans wist niet zeker of hij de rol aan moest nemen in de superheldenfilm Captain America: The First Avenger. “Ik was niet honderd procent overtuigd dat ik een gigantische filmster wilde worden,” zegt de acteur tegen de Amerikaanse entertainmentzender Access Hollywood.

De 30-jarige acteur speelt de titelrol in de actiefilm. “Ik heb voor zes films getekend”, zegt Evans. “Een risicovolle onderneming, dus het was best eng.”

Evans was ook bang dat hij zijn privéleven op moest geven als de film een succes zou worden. “Ik ben gesteld op privacy en ik wist niet zeker of ik die op wilde geven.” De acteur had al in een superheldenfilm gespeeld. In de twee Fantastic Four-films was hij te zien als Johnny Storm/Human Torch.

De Amerikaan moest flink sporten om in vorm te komen voor Captain America: The First Avenger. “De trainingen waren bruut, maar het eten was de echte uitdaging.” Evans heeft veel vlees gegeten en proteïneshakes gedronken om het gespierde lichaam te krijgen van een superheld. Captain America: The First Avenger is vanaf 28 juli in de Nederlandse bioscopen te zien.

[Novum]