Frans Bauer steekt Marco Borsato hart onder de riem

Frans Bauer weet alles over poliepen en stelt Marco Borsato gerust. “Als hij in goede handen is, komt het wel goed.” Borsato’s poliep werd donderdag ontdekt.

Frans Bauer weet alles over poliepen en stelt Marco Borsato dan ook gerust. De volkszanger uit Fijnaart kreeg in 2006 met een poliep te maken. Borsato kreeg donderdag te horen dat ook hij geveld is. “Als hij in goede handen is, komt het wel goed”, zegt Bauer over zijn collega.

Frans weet precies waar het gezwel op Marco’s stembanden vandaan komt. “Het kan goed zijn dat het een combinatie is van stress en oververmoeidheid”, vertelt Bauer aan De Telegraaf. “Het zou kunnen zijn van heel veel optreden, hij had tenslotte een zware concertreeks in het Gelredome en het Antwerpse Sportpaleis. Dat in combinatie met stress over het faillissement van The Entertainment Group. Die twee dingen zijn hem niet in de koude kleren gaan zitten.”

Bauer wil Borsato een hart onder de riem steken en heeft wijze raad voor zijn collega. “Ik wil Marco helpen en hem naar de vocal coach sturen die mij en Jan Smit er weer bovenop heeft geholpen.” Jan Smit moest in 2007 en in januari zijn mond houden in verband met stembandproblemen.

Niet alleen Bauer staat voor Borsato klaar met raad. Ook Xander de Buisonjé, die in 2006 werd getroffen door een poliep, wil Borsato een paar tips geven. De Buisonjé raadt een reisje naar de Verenigde Staten aan. “Daar zitten de beste specialisten”, weet de zanger. “Marco moet in ieder geval niet in zijn stembanden laten snijden. Het beste is om een poliep te laten wegbranden, dan gat het preciezer. Ik heb me er echt in verdiept.”

Volgens Borsato’s manager komt alles weer op zijn pootjes terecht. “Voor zover hij nu kan zien heeft het voor zijn projecten geen gevolgen. En dat verdient hij ook niet.”

[Novum]