Hugh Grant woedend om afluisterschandaal

Hugh Grant is woedend dat de Britse krant News of the World jarenlang Jan en alleman afluisterde. De acteur hoopt dat de onderste steen boven komt.

Hugh Grant is woedend dat de Britse krant News of the World jarenlang Jan en alleman afluisterde. De acteur, die vermoedt dat ook hij slachtoffer is geworden, hoopt dat de onderste steen boven komt in het onderzoek naar de tabloidkrant.

Grant liet vorige week al weten te gaan getuigen in een onderzoek tegen News of the World. De acteur komt hiermee tegemoet aan een verzoek van de politie. Naar eigen zeggen heeft het schandaal er bij Grant diep ingehakt. “Die woede die ik voel, gaat heel diep”, zegt hij tegen People. “Ik ben vastbesloten wraak te nemen.”

Die wraak wil Grant niet nemen om wat extra geld te verdienen. “Ik ga geen juridische stappen nemen, want ik hoef geen geld. Mijn drijfveer is het aan de kaak stellen van dit schandaal”, legt hij uit. “En ik denk dat er beter naar mij wordt geluisterd als ik geen geld eis.”

De 50-jarige acteur is niet bang dat door zijn speurtocht naar de waarheid hij op de zwarte lijst van 20th Century Fox wordt gezet. De filmproducent is eigendom van Rupert Murdoch, de man achter News of the World. “Dat kan me echt niet schelen”, zegt Grant. “Ik doe toch al minder acteerwerk. En om niet te mogen werken bij 20th Century Fox is wel mijn laatste zorg.”

[Novum]