Lange Frans vaak dronken op podium

Lange Frans heeft lange tijd met een alcoholprobleem rondgelopen. Op zijn blog bekent hij vaak te diep in het glaasje te hebben gekeken tijdens optredens.

Lange Frans heeft lange tijd met een alcoholprobleem rondgelopen. Op zijn blog schrijft de Nederlandse rapper dat hij vaak dronken op het podium stond. “Te vaak was ik dronken. Te vaak reed ik ook beneveld naar huis.” Een maand geleden heeft hij de drank uit zijn huis gebannen. “Tot de geboorte van mijn dochter in oktober.”

Zijn vrouw Daniëlle heeft Frans gewezen op zijn alcoholprobleem. “Een excuus is snel gevonden voor de hobby-drinker maar mijn vrouw is messcherp.” Tijdens zijn optredens is de verleiding groot een paar glazen alcohol te nuttigen. “Ik doe ook het enige werk op aarde waar men het niet raar vindt dat je aangeschoten, dronken of gewoon ladderzat bent.”

Op vakantie op het Spaanse Ibiza begon het Frans te dagen. “Op de zevende dag kreeg ik een soort van steek in m’n maag bij elke slok die ik nam.” Het drinken van non-alcoholische drankjes leidde niet tot problemen. “Toen heb ik op 17 juni 2011 mijn laatste biertjes gedronken en m’n biertap, wijnkelder en havana 7-infuus voorlopig aan de wilgen gehangen.”

Frans is van de een op de andere dag gestopt met drinken, roken en blowen. De artiest is niet van plan voor altijd de verleidingen te weerstaan. Hij probeert het vol te houden tot de geboorte van zijn dochter in oktober. “Dan wordt dat glas wijn weer speciaal”, hoopt Frans.

[Novum]