Moeder Winehouse zag dood Amy aankomen

De moeder van Amy Winehouse vreesde al tijden dat het wel eens snel over kon zijn met haar dochter. “Het was slechts een kwestie van tijd”, zegt ze.

De moeder van Amy Winehouse vreesde al tijden dat het wel eens snel over kon zijn met haar dochter. Ze geloofde dat het nog ‘slechts een kwestie van tijd’ was voordat Amy de dood tegemoet ging. Toen Janis Winehouse vrijdag op bezoek was bij haar dochter, vond ze al dat ze er niet goed uitzag. “Het was slechts een kwestie tijd”, zei Janis Winehouse tegen The Sunday Mirror. “Ze leek er weer bovenop te komen, maar haar plotselinge overlijden is eigenlijk nog niet tot me doorgedrongen.”

Amy’s vader, Mitch Winehouse, reageerde wel aangeslagen. Hij zat in New York toen hij het nieuws over zijn dochter hoorde en keerde meteen terug naar Groot-Brittannië. “Ik ben er kapot van. Dit is zo’n grote schok. Ik ga meteen terug. Ik moet bij Amy zijn.”

Winehouse werd zaterdag dood gevonden in haar appartement in Londen. Hoe ze gestorven is, is nog niet duidelijk. De autopsie op haar lichaam wordt maandag of dinsdag verricht. Naar verwachting is een overdosis drugs haar fataal geworden.

Ondertussen is bij de woning van Winehouse een soort bedevaartsoord ontstaan. Fans van over de hele wereld komen bij haar huis bijeen, leggen bloemen neer en steken kaarsen aan. Ook liggen er kaarten met teksten als ‘we zullen je nooit vergeten’ en ‘het is goed zo, ga maar’.

[Novum]