Rellen bij premièrefeest Hollywood

De première van de docu Electric Daisy Carnival Experience in Hollywood is woensdagavond uitgelopen op rellen. De politie kon de spontane drukte niet aan.

De première van de documentaire Electric Daisy Carnival Experience bij het Grauman’s Chinese Theater in Hollywood is woensdagavond uitgelopen op rellen. Dj Kaskade riep via Twitter iedereen op naar het bijbehorende feest te komen. De politie kon de drukte echter niet aan en door de chaos ontstonden rellen, schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times.

Het Electric Daisy Carnival is een jaarlijks technofestival dat sinds 1997 wordt gehouden in Californië en dit jaar voor het eerst in Las Vegas. Het controversiële festival is bekend om het uitbundige gedrag van de feestgangers die zich vaak te buiten gaan aan drank en drugs. Het technofeest raakte vorig jaar in opspraak toen een 15-jarige meisje overleed door een overdosis drugs.

Het premièrefeest van de documentaire over het festival moest het feestgevoel doen herleven. Honderden mensen kwamen op het feest af, dat werd gehouden in de nabijgelegen Supper Club. De club stroomde binnen korte tijd vol, waarna mensen niet meer naar binnen konden. Hierop braken rellen uit, waarbij feestvierders flessen naar de politie gooiden en dansten op auto’s.

De politie heeft een tijdlang Hollywood Boulevard afgesloten. Ten minste twee personen zijn aangehouden voor vandalisme. Na een paar uur had de politie de situatie weer onder controle.

[Novum]