Rossellini speelt graag in Nederlandse films

Isabella Rossellini is in Amsterdam voor de opnamen van de familiefilm Zigzag Kid van de regisseur Vincent Bal. De Italiaanse actrice werkt graag in Nederland.

Isabella Rossellini is in Amsterdam voor de opnamen van de familiefilm Zigzag Kid van de Vlaamse regisseur Vincent Bal. De Italiaanse actrice werkt graag in Nederland. “Ik had een geweldige ervaring met Jeroen Krabbé in Left Luggage”, zegt de 59-jarige actrice tegen Novum Nieuws.

Na het zien van Bals poezenfilm Minoes uit 2001, wilde Rossellini graag nog een Nederlandse film maken. “Die film is zo charmant dat ik besloot met hem samen te werken.”

The Zigzag Kid gaat over de 13-jarige Nono, gespeeld door de Nederlandse Thomas Simon. Hij wil de beste politieagent van de wereld worden, net als zijn vader, een rol van Fedja van Huêt. Rossellini speelt een zangeres die Nono bewondert.

De actrice herkent de ambitie van de hoofdpersoon bij zichzelf. “De meeste kinderen kijken op tegen hun ouders, zij zijn het eerste voorbeeld dat je hebt in je leven.” De Italiaanse heeft zelf twee beroemde filmouders: regisseur Roberto Rossellini en actrice Ingrid Bergman. “Ik werd verliefd op film omdat mijn ouders in het vak zaten.”

Toch koos Rossellini eerst voor het leven als fotomodel. Pas na haar dertigste ging ze acteren. “Ik wilde eerst niet de filmwereld in omdat mijn ouders te beroemd waren.” Het werk als model, bracht haar uiteindelijk toch naar het acteervak.

“Het geheim van mijn succes als model was dat ik emoties toonde voor de camera dus ik dacht: ik hoef alleen nog maar woorden toe te voegen.” Haar 27-jarige dochter Elettra is haar moeder achterna gegaan in het modellenvak en daar is de actrice blij mee. “Het is een geweldig vak, zeker als je jong bent.”

Nu Rossellini ouder is, krijgt ze echter niet meer zo veel modellenwerk. De filmrollen liggen voor het oprapen. “Vreemd genoeg heb ik de laatste jaren juist meer gewerkt dan daarvoor”, aldus de actrice. “Ik loop nu tegen de zestig en merk dat er veel bijrollen zijn voor actrices van mijn leeftijd.”

Behalve aan de Nederlandse film werkt Rossellini momenteel ook aan de Italiaanse film Deauville met Claudia Cardinale en Lara Flynn Boyle. Zigzag Kid moet volgend jaar in de bioscopen draaien.

[Novum]