Ruben van der Meer heeft rodelopervrees

Ruben van der Meer blijft het liefst ver uit de buurt van rode lopers. De 41-jarige komiek heeft het naar eigen zeggen niet zo op journalisten.

Ruben van der Meer blijft het liefst uit de buurt van rode lopers. De komiek, die een hoofdrol speelt in de film Plan C, heeft het niet zo op lastige vragen van journalisten.

“De pers te woord staan vind ik heel lastig”, bekent een lachende Van der Meer voor de camera van Novum Nieuws. “Daar ben ik eerlijk in. Je moet de feiten in je hoofd hebben, je verhaaltje klaar hebben, het moet spontaan zijn en een leuk praatje worden”, somt hij op. De acteur heeft naar eigen zeggen het meest moeite met gesloten vragen. “Maar dat leer je ook. Uiteindelijk brei je er wel iets van.”

Als de grappenmaker geen film te promoten heeft, probeert hij journalisten op de rode loper te omzeilen. “Als het niet hoeft, doe ik het liever niet.” De 41-jarige Van der Meer heeft met zijn rol in Plan C zijn eerste hoofdrol te pakken. De film draait vanaf volgend jaar in de bioscopen.

[Novum]