Songwriter Jerry Ragovoy (80) overleden

Songwriter Jerry Ragovoy is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de hit Time Is On My Side van de Rolling Stones.

(Novum/AP) – Songwriter Jerry Ragovoy is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de hits Time Is On My Side van de Rolling Stones en Piece of My Heart van Janis Joplin.

Ragovoy overleed vorig week in een ziekenhuis in New York, aan de gevolgen van een beroerte. Dat heeft een woordvoerder van de Amerikaanse muziekorganisatie ASCAP bekendgemaakt.

Ragovoy, die soms schreef onder het pseudoniem Norman Meade, produceerde ook nummers voor artiesten als Diana Ross en Dionne Warwick. Hij schreef ook teksten voor grootheden als Elvis Presley, B.B. King en Aretha Franklin.

[Novum]