Theo Maassen gewond op filmset

Theo Maassen heeft tijdens de opnames van de film Doodslag een hoofdwond opgelopen. Hij vertelde altijd zelf de stunts te doen. Nu is het keer misgegaan.

Theo Maassen is tijdens de opnames van de film Doodslag gewond geraakt aan zijn hoofd. Dat zei de cabaretier en acteur woensdagochtend in het radioprogramma van Giel Beelen. Maassen vertelde altijd zelf de stunts te doen, maar dat het nu een keer mis was gegaan.

Tijdens een vechtscène kreeg Maassen van een tegenspeler per ongeluk een klap in het gezicht. “De oog-handcoördinatie van de andere acteur bleek toch niet optimaal”, zegt Maassen. Het zag er allemaal nogal dramatisch uit want ‘een hoofdwond bloedt nu eenmaal snel’.

De acteur, die naar eigen zeggen zijn wenkbrauw nog niet kan fronzen, hoopt wel dat de scène ook in de film wordt gebruikt. “Anders was het helemaal voor niks.”

Doodslag gaat over ambulancepersoneel dat te maken krijgt met asociaal gedrag. Maassen speelt de hoofdrol van broeder Max, die op een dag van zich afslaat als hij wordt dwarsgezeten door een groep jongeren. Hij is hiertoe geïnspireerd door een tv-optreden van een cabaretier, gespeeld door Gijs Scholten van Aschat. Maar de groep jongeren keert zich en masse tegen hem, waardoor Max in een levensgevaarlijk gevecht verwikkeld raakt.

De opnames van Doodslag vinden momenteel plaats in Eindhoven. De film verschijnt in januari in de bioscoop. Maassen gaat vanaf september toeren met een nieuw theaterprogramma.

[Novum]