Depp: schrijver The Rum Diary zou trots op me zijn

Johnny Depp denkt dat de overleden schrijver Hunter S. Thompson trots op hem zou zijn. De acteur speelt Thompsons alter ego in de boekverfilming The Rum Diary.

Johnny Depp denkt dat de overleden schrijver Hunter S. Thompson trots op hem zou zijn. Dat zegt de acteur tegen de Britse krant The Telegraph. Depp speelt de hoofdrol van Thompsons alter ego in de verfilming van zijn boek The Rum Diary. Depp en hij waren goede vrienden totdat de schrijver in 2005 op 67-jarige leeftijd zelfmoord pleegde.

“Hij zou zonder nadenken iets briljants en geestigs hebben gezegd waarmee hij me in één klap tot op mijn veters af zou fikken”, vertelt Depp. “Maar meteen daarna zou hij me hebben geprezen, denk ik.”

The Rum Diary gaat over een aan lagerwal geraakte journalist die naar Puerto Rico afreist om aan een nieuw verhaal te komen. Daar komt hij in aanraking met het ingedutte, jaloerse en aan alcohol verslaafde personeel van de plaatselijke krant. Thompson ging zelf begin jaren zestig naar San Juan en was ook niet vies van stevige slok.

Thompson had het manuscript al enkele jaren later af, maar na een paar afwijzingen van uitgevers verdween het in een la. Het zou nooit zijn gepubliceerd als Depp het medio jaren tachtig niet had gevonden. Uiteindelijk verscheen het boek pas in 1998.

De inmiddels 48-jarige Depp speelde in 1998 in Fear and Loathing in Las Vegas, ook gebaseerd op een boek van Thompson. Zijn personage Raoul Duke is Thompsons alter ego. Het was voor Depp nog een hele stap om die rol te spelen.

“Ik zei meteen al tegen Hunter dat de manier waarop ik het personage neer zou zetten het eind van onze vriendschap kon betekenen”, vertelt Depp. “Hij zei echter dat ik dat risico maar moest nemen. Toen hij de film gezien had, vroeg ik hem of hij me inderdaad haatte. Hij zei ‘Nee, nee man. Het was een soort naargeestig trompetgeschal over een verloren slagveld’. Dat kwam er zo uit, over de telefoon. Beter dan dat wordt het niet.”

The Rum Diary gaat op 22 december in Nederland in première.

[Novum]