‘Presentatoren betalen hun boetes zelf maar’

Presentatoren moeten zelf opdraaien voor de boetes die zij krijgen in het kader van een tv-programma. Dat vindt regeringspartij CDA.

Presentatoren moeten zelf opdraaien voor de boetes die ze krijgen in het kader van een tv-programma, vindt regeringspartij CDA. BNN-presentatrice Nicolette Kluijver trok voor Try Before You Die een aantal jaar geleden aan de noodrem van een rijdende trein. Dat werd bestraft met een forse geldboete, die werd betaald uit de omroepsubsidies.

“We betalen geen belasting om anderen de wet te laten overtreden, dat is geen rol voor de publieke omroep”, zegt CDA-kamerlid Maarten Haverkamp maandag in De Telegraaf. Hij heeft genoeg van presentatoren die schade veroorzaken voor hoge kijkcijfers en stelt het onderwerp maandag aan de orde in een debat over de mediabegroting.

[Novum]