Spullen Michael Jackson voor een miljoen geveild

Spullen van Michael Jackson hebben bij een veiling bijna een miljoen dollar opgeleverd. De items komen uit het huis waar de zanger woonde tot zijn dood in 2009.

(Novum/AP) – Spullen van Michael Jackson hebben zaterdag bij een veiling bijna een miljoen dollar opgeleverd. De items komen uit het huis waar de zanger met zijn drie kinderen woonde tot zijn dood in 2009.

In Beverly Hills ging onder meer een schoolbord onder de hamer waarop Jacksons kinderen ‘I love daddy’ schreven. Het bord leverde vijfduizend dollar op. Een kastje waarop de King op Pop iets aan zichzelf had geschreven, wisselde voor ruim vijfentwintigduizend dollar van eigenaar.

Eigenlijk zou ook Michaels sterfbed worden verkocht, maar onder druk van de nabestaanden werd het ledikant uit de veiling gehaald. Een tapijt dat onder het bed lag, werd voor ruim vijftienduizend dollar geveild.

Veilinghuis Julien’s Auctions had van tevoren ingeschat dat de spullen tussen de tweehonderdduizend en vierhonderdduizend dollar zouden opleveren.

[Novum]