Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grote daling abonnees World of Warcraft

Donderdagavond rapporteerde gamestudio Blizzard dat 9,1 miljoen spelers een abonnement hebben op de online game. Eerder dit jaar waren dat er nog 10,2 miljoen.

Het aantal gamers dat het online rollenspel World of Warcraft speelt, is in het afgelopen kwartaal met een miljoen afgenomen. Donderdagavond rapporteerde Blizzard Entertainment dat 9,1 miljoen spelers een actief abonnement hebben op de online game. In het eerste kwartaal van dit kalenderjaar waren dat er nog 10,2 miljoen.

Het aantal leden is voor Blizzard Entertainment belangrijk omdat elk spelend lid per maand ongeveer tien euro betaald. Het ligt in de lijn der verwachting van het gamebedrijf dat de vierde uitbreiding voor het online spel, Mists of Pandaria, leden weer terug zal lokken naar het spel. World of Warcraft: Mists of Pandaria is vanaf 25 september verkrijgbaar.

Ondanks de ledenafname van World of Warcraft heeft Blizzard Entertainment, een onderdeel van gamegigant Activision Blizzard, goed gepresteerd. Het moederbedrijf heeft aangegeven verheugd te zijn met de commercieel succesvolle lancering van het actierollenspel Diablo 3. Diablo 3, het schietspel Call of Duty: Modern Warfare 3 en het avonturenspel Skylanders: Spyro’s Adventure hebben in een kwartaal een miljard dollar omzet gegenereerd, maakte Activision Blizzard donderdagavond bekend.

[Novum]