Paul McCartney pleit Yoko Ono vrij

Yoko Ono heeft The Beatles niet uit elkaar gedreven. Dat zegt Paul McCartney. Veel mensen denken John Lennons weduwe de reden was van de breuk in 1970.

Yoko Ono heeft The Beatles niet uit elkaar gedreven. Dat zegt Paul McCartney in een voorproefje van een interview dat binnenkort wordt uitgezonden. Veel mensen denken dat de constante aanwezigheid van John Lennons weduwe de reden was van de breuk in 1970.

“Zij heeft de groep niet uit elkaar gedreven, de groep dreef uit elkaar”, heeft McCartney volgens de Britse krant The Guardian gezegd. De zanger vindt dat zangeres en kunstenares Ono zelfs aan de wieg stond van Lennons meest memorabele nummers, zoals Imagine. “Ik denk dat hij dat niet gemaakt zou hebben zonder Yoko.”

McCartney, die samen met Lennon de meeste Beatles-hits schreef, koestert geen wrok over de breuk. Hij vindt dat de band ‘een mooi oeuvre’ heeft achtergelaten, dus het ‘was niet zo’n slecht iets’.

Het interview van een uur is volgende maand te zien op de Britse editie van de Arabische nieuwszender Al Jazeera.

[Novum]