Zoek
Sluit dit zoekvak.

Adèle Bloemendaal mist theater nauwelijks

Adèle Bloemendaal mist nauwelijks de dagen dat ze schitterde op het podium. De actrice, cabaretière en zangeres viert vrijdag haar tachtigste verjaardag.

Adèle Bloemendaal mist de dagen dat ze schitterde op het podium nauwelijks. De actrice, cabaretière en zangeres viert vrijdag haar tachtigste verjaardag. Waar de mijlpaal in de theaters wordt gevierd met een speciale voorstelling, blijft de theaterdiva nuchter.

“Ik moet er toch niet aan denken dat ik met dat ouwe lijf dagelijks de file in moet op weg naar theatertje in de provincie”, zegt ze dinsdag in het AD. Bloemendaal, die diverse beroertes achter de rug heeft, werd ooit belazerd door een manager, wat resulteerde in ‘een opdonder’ en ‘een burn-out’. “Ik ben in mijn carrière verschillende keren tegen mijn grenzen aangelopen, alsof je met je kop keihard tegen een muur botst.”

Ze brengt haar dagen door in haar woning in de Amsterdamse Nieuwmarktbuurt, waar ze vooral leest, dvd’s kijkt en taarten bakt voor haar kleinkinderen. “Ik ben een compleet tevreden mens.”

[NOVUM]