Bradley Cooper ontrafelt moordmysterie

Bradley Cooper speelt de hoofdrol in de boekverfilming The Man from Primrose Lane. Hij gaat de film ook coproduceren, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Bradley Cooper heeft de hoofdrol te pakken in de verfilming van het boek The Man from Primrose Lane van de onderzoeksjournalist en filmproducent James Renner. Cooper gaat de film ook coproduceren, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Het scenario gaat over een misdaadauteur, David Neff, die onderzoek doet naar de moord op een mysterieuze kluizenaar die bekendstond als de man van Primrose Lane. Hij wordt echter steeds dieper in het onderzoek gezogen en komt een hele serie moorden op het spoor, waardoor zijn eigen leven ook steeds meer gevaar loopt.

Om de moorden te stoppen en zijn eigen leven te redden, moet Neff al zijn ideeën over tijd en ruimte opzij zetten. Hierdoor krijgt het verhaal ook enkele bovennatuurlijke aspecten.

Renner is van plan een boekenreeks rond David Neff te schrijven en heeft al twee volgende boeken in de pijplijn. Het ligt daarom voor de hand dat, als deze eerste film succesvol blijkt, Cooper zijn eigen filmreeks in het verschiet heeft.

De 38-jarige Cooper heeft onlangs de opnames van The Hangover Part III afgerond. Vorige week werd bekend dat regisseur J.J. Abrams hem heeft gevraagd voor de rol van Lance Armstrong in een biografische film over de gevallen wielrenner. Daarnaast is hij genomineerd voor een Oscar voor zijn hoofdrol in Silver Linings Playbook, waarin hij een labiele man speelt die na verblijf in een gesticht weer bij zijn ouders gaat wonen. Die film draait vanaf 28 februari in de Nederlandse bioscoop. De Oscars worden op 24 februari uitgereikt in Los Angeles.

[NOVUM]