Search
Close this search box.

Acteur Bill Pertwee (86) overleden

De Britse acteur Bill Pertwee is maandag op 86-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn agent bevestigd. Pertwee is vooral bekend van de serie Dad’s Army.

De Britse acteur Bill Pertwee is maandag op 86-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn agent bevestigd tegenover BBC. Pertwee, die stierf in het bijzijn van zijn familie, is vooral bekend vanwege zijn rol als Warden Hodges in de tv-serie Dad’s Army.

Pertwee speelde van 1968 tot en met 1977 in Dad’s Army, dat in Nederland door de VARA werd uitgezonden onder de titel Daar Komen de Schutters. Onder dezelfde naam verscheen ook een film, waar Pertwee eveneens een rol in had. Dad’s Army draait om een peloton Britse strijdkrachten in een fictief plaatsje tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Volgens zijn zoon Jonathan bleef Pertwee de serie altijd een warm hart toedragen. “Hij vond het fantastisch. Hij hield van de mensen die erin speelden. Het was een groot onderdeel van zijn leven en hij had veel plezier met Clive Dunn, John Le Mesurier en Frank Williams”, aldus Jonathan over zijn vaders tegenspelers.

[NOVUM]