Search
Close this search box.

Anouk wil niet zomaar iemand naar Songfestival

Anouk adviseert de TROS niet ‘zomaar iemand’ naar het Songfestival te sturen. “Er moet goed over worden nagedacht”, zei Anouk zondag bij terugkomst in Nederland

Anouk adviseert de TROS niet meer ‘zomaar iemand’ naar het Eurovisie Songfestival te sturen. De zangeres slaagde er in Malmö in de finale van het evenement te halen en werd zaterdagavond negende. Dat is het beste resultaat dat Nederland de afgelopen veertien jaar haalde.

“Ik vind het heel moeilijk”, antwoordde Anouk zondag bij aankomst in Nederland op de vraag wie er volgend jaar naar het Songfestival moet. “Er zijn heus mensen die het willen doen, maar er moet wel goed over worden nagedacht. We moeten niet zomaar iemand sturen.”

Anouk meldde in juli dat ze een ‘killersong’ had voor het Songfestival. Aanvankelijk reageerde de TROS terughoudend, omdat de zangeres niets voelde voor voorrondes en een reallifesoap. De omroep ging overstag en gaf Anouk alle artistieke vrijheid.

Volgend jaar ziet het Songfestival er voor Nederland sowieso anders uit. Met ingang van volgend jaar gaat de TROS het festival met fusiepartner AVRO aanpakken. De fusie heeft mogelijk ook gevolgen voor de commentatoren van het Songfestival. De laatste jaren verzorgden Daniël Dekker en Jan Smit het commentaar, nu de TROS fuseert met de AVRO is ook Songfestivalkenner Cornald Maas weer een optie.

[NOVUM]