Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beatles-gitaar brengt tonnen op bij veiling

Een gitaar waarop John Lennon en George Harrisson hebben gespeeld heeft tonnen opgebracht bij een veiling. Het instrument werd voor 408 duizend dollar verkocht.

Een gitaar waarop wijlen Beatles John Lennon en George Harrison hebben gespeeld heeft tonnen opgebracht bij een veiling. Het instrument wisselde voor 408 duizend dollar van eigenaar, schrijft persdienst Reuters.

De gitaar was het topstuk van een veiling van het Amerikaanse veilinghuis Juilien’s Auctions. Het instrument van het merk Vox werd speciaal voor Lennon gebouwd, de Beatle kreeg de gitaar in 1967 cadeau van geluidstechnicus Yanni ‘Magic Alex’ Madras.

Het instrument, dat voor de veiling te zien was in een Iers museum, werd een paar jaar geleden nog verkocht voor iets meer dan honderdduizend dollar. De koper die zaterdag het viervoudige neertelde, wil anoniem blijven.

[NOVUM]