Zoek
Sluit dit zoekvak.

Brief Monroe levert drie keer verwacht bedrag op

Een brief van Marilyn Monroe heeft bij een veiling ruim drie keer zoveel opgebracht als verwacht. Het schrijfsel van Monroe werd voor 156 duizend dollar geveild

Een brief van Marilyn Monroe heeft bij een veiling in Los Angeles ruim drie keer zoveel opgebracht als verwacht. Het schrijfsel van Monroe ging voor 156 duizend dollar van de hand, maakte veilinghuis Profiles in History bekend. De geschatte opbrengst lag tussen de dertigduizend en vijftigduizend dollar.

“Wanneer ik voor de camera stap verdwijnt al mijn concentratie en alles wat ik probeer te leren”, schreef Monroe onder meer aan haar mentor, de acteercoach Lee Strasberg. “Op dat moment voel ik me alsof ik geen deel uitmaak van de mensheid.”

Ook brieven van andere beroemdheden gingen onder de hamer. Een boodschap van John Lennon aan Paul McCartney, waarin de vijandigheid tussen de twee na de breuk van The Beatles aan het licht komt, werd voor 36 duizend dollar geveild. “Denk je nou echt dat het grootste gedeelte van de moderne kunstwerken tot stand is gekomen dankzij The Beatles? Ik denk niet dat je zo geschift bent, Paul”, sneerde Lennon in de brief.

[NOVUM]