Search
Close this search box.

De Staat vanaf september weer door het land

De Nijmeegse band De Staat start dit najaar aan een nieuwe tournee. Vanaf september trekt de band weer door het land, de aftrap vindt 19 september plaats.

De Nijmeegse band De Staat start dit najaar aan een nieuwe tournee. Vanaf september trekt de band weer door het land, de aftrap van de toer vindt 19 september plaats in thuisstad Nijmegen. Dat maakte een woordvoerder van De Staat woensdag bekend.

Na Nijmegen staan onder meer Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht op de planning. De Staat sluit de clubtoer op 30 januari af met een concert in Haarlem. Naast een nieuwe tournee is de band ook druk bezig met een nieuw album. “Deze plaat zit vol met allerlei invloeden, het is echt een kleurrijke plaat”, vertelde frontman Torre Florim dinsdagavond op 3FM.

Volgens Florim is de totstandkoming van de derde plaat, die in september moet verschijnen, ‘een raar proces geweest’. “Op een gegeven moment weet je niet meer wat je aan het maken bent, maar volgens mij als je in dat deel van het proces zit, ben je iets goeds aan het doen. Ik vind dat het heel tof is geworden.”

De Staat debuteerde in 2009 met de plaat Wait for Evolution, waarop onder meer The Fantastic Journey of the Underground Man staat. In 2011 volgde het album Machinery, dat hits als Sweatshop en Ah, I See afleverde. De Staat trad de afgelopen jaren op tijdens festivals als Pinkpop en Lowlands, ook internationaal timmert de band aan de weg.

[NOVUM]