Zoek
Sluit dit zoekvak.

Don Diablo wil films maken

Don Diablo ziet het wel zitten om in de toekomst films te maken. “Ik ben al een tijdje bezig met een aantal scripts, maar moet nog een echte knoop doorhakken.”

Don Diablo ziet het wel zitten om in de toekomst films te maken. “Ik ben al een tijdje bezig met een aantal scripts, maar moet nog een echte knoop doorhakken zodra ik het wat minder druk heb met mijn muziek”, vertelt de dj, die werd geboren als Don Pepijn Schipper, in Spits.

Toen Schipper ging studeren, meldde hij zich aan bij de Filmacademie. Hij kreeg te horen dat hij een keuze moest maken tussen film en muziek. “In dat jaar brak ik door met mijn muziek, dus werd de keuze als het ware vanzelf gemaakt. Maar mijn liefde voor film is nog altijd net zo groot als voor muziek.”

De 33-jarige Don Diablo wil zich voornamelijk richten op regie, productie en de soundtrack. “Hoewel ik absoluut zelf ook wel eens in een goede film zou willen spelen”, bekent hij. “Natuurlijk heb ik drempelvrees, maar misschien moet ik het toch eens proberen, want als mensen als Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone een carrière kunnen opbouwen als acteur, dan kan ik in ieder geval ook best eens een poging wagen!”

[NOVUM]