Search
Close this search box.

EBU vindt royeren vakjury vervelend

Sietse Bakker van de EBU noemt het ‘buitengewoon vervelend’ dat leden uit de Nederlandse vakjury zijn gezet. Eric van Tijn en Cornald Maas moesten vertrekken.

Sietse Bakker van de European Broadcasting Union noemt het ‘buitengewoon vervelend’ dat twee leden uit de Nederlandse vakjury zijn gezet. Eric van Tijn en Cornald Maas mogen niet langer punten uitdelen nadat Daniël Dekker bekendmaakte dat zij in de jury zitten.

“Ik vind het buitengewoon vervelend voor Cornald en Eric, en ik twijfel geenszins aan hun integriteit”, laat Bakker weten aan Novum Nieuws. Wie er in de vakjury van een land zitten, mag pas op de dag van de finale bekend worden. “Dat is niet gebeurd, dus moeten deze twee worden vervangen”, legt Bakker uit. Het is nu aan de TROS om nieuwe vakjuryleden aan te stellen.

“Het is heel erg belangrijk voor de integriteit van het Songfestival dat we de regels naleven”, stelt Bakker. “Dat geldt niet alleen voor de EBU, maar ook voor de deelnemende landen.”

Nederland is niet het enige land waar namen van juryleden zijn uitgelekt. In Frankrijk moet de hele jury, die uit vijf leden bestaat, worden vervangen. Op de Franse zender France 3, die het Eurovisie Songfestival uitzendt, zijn per abuis alle namen van de juryleden genoemd.

[NOVUM]