Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eredoctoraat voor Willie Nelson en Annie Lennox

Willie Nelson en Annie Lennox zijn in het zonnetje gezet door het Berklee College of Music. De 80-jarige zanger en de 58-jarige zangeres kregen een eredoctoraat

Willie Nelson en Annie Lennox zijn in het zonnetje gezet door het Berklee College of Music in Boston. De 80-jarige Amerikaanse countryzanger en de 58-jarige Britse Eurythmics-zangeres ontvingen zaterdag een eredoctoraat van ’s werelds grootste onafhankelijke conservatorium voor hedendaagse muziek.

“De geschiedenis van muziek is mooi, maar de toekomst nog beter, dankzij jullie”, sprak Nelson tegen de aanwezige kersverse afgestudeerden van Berklee College. “Waar en hoe we ook terechtkomen, het is een voorrecht dat we ons leven mogen verrijken met muziek”, voegde Lennox daaraan toe.

Naast Nelson en Lennox ontving ook de 71-jarige Amerikaanse singer-songwriter Carole King zaterdag een eredoctoraat. De drie werden geprezen voor hun prestaties in de moderne muziek en bijdragen aan de popcultuur. Ze treden in de voetsporen van muzieklegendes als Duke Ellington, Aretha Franklin en David Bowie.

[NOVUM]