Search
Close this search box.

Eurovisie Songfestival trekt 170 miljoen kijkers

Meer dan 170 miljoen mensen in 36 landen keken naar het Eurovisie Songfestival. In Nederland groeide de belangstelling voor het liedjesfestijn het meest.

Meer dan 170 miljoen mensen verspreid over 36 landen hebben gekeken naar het Eurovisie Songfestival 2013. Dat is dinsdag bekendgemaakt op de website van het liedjesfestijn, dat twee weken geleden plaatsvond in het Zweedse Malmö.

In 24 van de 36 landen keek ruim een derde van de bevolking naar de twee halve finales en de grote finale op respectievelijk 14, 16 en 18 mei. In acht van de landen waar het Eurovisie Songfestival werd uitgezonden keek zelfs meer dan de helft van de inwoners. In de Scandinavische landen keek tweederde van het te bereiken publiek naar de finale.

Nederland was het land waar de belangstelling voor het liedjesfestijn het meest groeide ten opzichte van een jaar geleden. Ruim 4,8 miljoen kijkers zagen Anouk met Birds als negende eindigen. Het was voor het eerst sinds 2004 dat Nederland weer aan de finale meedeed. Een jaar geleden schakelden slechts 1,1 miljoen kijkers in op de uitzending.

Het Eurovisie Songfestival 2013 werd gewonnen door Denemarken. Zangeres Emmelie de Forest zegevierde met haar nummer Only Teardrops.

[NOVUM]