Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hollywoodactrices azen op rol als Hillary Clinton

De hoofdrol in een film over de jonge jaren van Hillary Clinton is gewild in Hollywood. Scarlett Johansson en Jessica Chastai zijn onder anderen in de race.

De hoofdrol in een film over de jonge jaren van Hillary Clinton is zeer gewild in Hollywood. Actrices Scarlett Johansson, Jessica Chastain, Reese Witherspoon en Amanda Seyfried hopen de rol te kunnen bemachtigen. Dat zegt regisseur James Ponsoldt tegen de Britse krant The Independent.

“Het zijn allemaal fantastische actrices”, aldus de regisseur. “We hebben geluk dat zo veel grote acteurs interesse hebben in de rollen.” De biografische film is geschreven door Young Il Kim en gaat over de tijd dat de nog ongehuwde Hillary Rodham als advocate werkte in Washington.

“Het gaat over de reis van een vrouw die wordt verscheurd door haar persoonlijke en professionele ambities,” vertelt Kim over de relatie van Hillary met Bill. “Ze woonden ver uit elkaar want Bill wilde Arkansas niet verlaten en zij wilde niet weg uit Washington.”

Het scenario stond lange tijd op de Black List, een lijst van hoog gewaardeerde scenario’s die lastig te verfilmen lijken. Volgens geruchten staat het scenario vol pikante scènes. “Ik heb niet 50 Shades of Rodham geschreven, zoals sommige media suggereerden”, vertelt Kim. “Ze was een aantrekkelijke vrouw van 26 jaar oud met een geweldige toekomst, dat is het thema.”

Rodham moet in 2016 in de bioscopen draaien. In dat jaar worden in Amerika ook verkiezingen gehouden. Volgens geruchten zou Hillary Clinton plannen hebben zichzelf weer kandidaat te stellen voor de Democraten. Ze deed in 2008 al een gooi naar het presidentschap, maar werd minister van Buitenlandse Zaken onder haar eerdere democratische rivaal Barack Obama.

[NOVUM]