Search
Close this search box.

Indiase regisseur Rituparno Ghosh (49) overleden

De Indiase filmmaker Rituparno Ghosh is donderdag overleden in zijn woonplaats Calcutta. Dat meldde zijn familie aan het persbureau Press Trust of India.

(Novum/AP) – De Indiase filmmaker Rituparno Ghosh is donderdag overleden in zijn woonplaats Calcutta. Dat meldde zijn familie aan het Indiase persbureau Press Trust of India. De Bollywoodregisseur overleed aan een hartstilstand.

Ghosh maakte negentien films in de Indo-Iraanse taal Bengaals. Veel van zijn films gaan over de problemen van de Indiase middenklasse. De regisseur werd bekend met zijn eerste film Hirer Angti uit 1992. Zijn laatste film The Last Lear is in het Engels en won de National Award of India voor beste Engelstalige film.

Collega-regisseur Shekhar Kapur, bekend van zijn film Elizabeth uit 1998, reageerde geschokt op Ghosh’ dood. Hij noemt hem op Twitter een ‘enorm creatieve ontdekker op filmgebied’. Actrice Kiran Kher laat via Twitter weten dat zijn dood ‘een groot verlies voor India’ is.

[NOVUM]