Zoek
Sluit dit zoekvak.

Iron Man 3 passeert een miljard dollar

Iron Man 3 heeft wereldwijd ruim een miljard dollar opgebracht. De superheldenfilm met Robert Downey jr. in de hoofdrol is de zestiende film die dit lukte.

Iron Man 3 heeft wereldwijd ruim een miljard dollar opgebracht. Dat meldt de Amerikaanse site Box Office Mojo. De superheldenfilm van Shane Black met Robert Downey jr. in de hoofdrol haalde tot nu toe in de Verenigde Staten ruim 337 miljoen dollar op, in de rest van de wereld ruim 698 miljoen dollar.

De derde film in de reeks streeft hiermee de twee voorgangers ruimschoots voorbij. Iron Man bracht in 2008 ruim 585 miljoen dollar in het laatje. Iron Man 2 was in 2011 goed voor een wereldwijde opbrengst van 623 miljoen dollar. Het derde deel is de zestiende film ooit die ruim een miljard opbrengt. De vorige was The Hobbit: An Unexpected Journey van Peter Jackson. Die passeerde op 3 maart de magische grens.

Iron Man 3 ging in Nederland op 24 april in première, in de Verenigde Staten op 3 mei. De film draait wereldwijd nog volop in de bioscopen, dus de opbrengst neemt nog gestaag toe. Met de huidige opbrengst staat de film op de vijftiende plaats van hoogste opbrengsten ooit. De toppositie wordt nog altijd ingenomen door Avatar uit 2009, dat bijna 2,8 miljard dollar opleverde.

[NOVUM]