Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kwalificatie Anouk levert kijkcijferrecord op

Ruim 3,7 miljoen Nederlanders zagen Anouk een finaleplek op het Songfestival veroveren. De halve finale van het festijn is daarmee het best bekeken programma.

Ruim 3,7 miljoen Nederlanders zagen Anouk een finaleplek op het Eurovisie Songfestival veroveren. Nooit eerder trok een halve finale van het liedjesfestijn zo veel kijkers. De eerste halve finale van het liedjesfestijn is het best bekeken programma van dinsdagavond, blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

“We zijn enorm trots dat Anouk de finale heeft behaald. De hoge kijkcijfers laten zien dat het Songfestival weer leeft”, reageert TROS-directeur Peter Kuipers in een verklaring. “Dat was een van onze doelstellingen toen wij het Songfestival een aantal jaar geleden overnamen van de NOS. Een finaleplek voor Anouk is voor ons de kers op de taart.”

Dit jaar was er aanzienlijk meer belangstelling voor de halve finale met Nederland dan vorig jaar. Toen bleven 2,1 miljoen Nederlanders thuis voor de zangkunsten van Joan Franka. Zij slaagde er niet in een finaleplaats te bemachtigen.

Ook Op Weg naar het Songfestival, dat voorafgaand aan de halve finale werd uitgezonden, trok dinsdagavond veel kijkers. Voor de show bleven ruim 2,2 miljoen mensen thuis, het programma staat daarmee op de tweede plek in de kijkcijferlijst. Het achtuurjournaal maakt de top drie compleet met bijna twee miljoen kijkers.

Donderdagavond volgt de tweede halve finale van het Songfestival, daarna is duidelijk tegen wie Anouk het in de finale op moet nemen. De eindstrijd vindt zaterdagavond plaats. Nederland staat voor het eerst sinds 2004 weer in de finale.

[NOVUM]